Proszę o poradę!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • drakennidhogg
    Classic
    • 2009
    • 13

Proszę o poradę!

Witam po spocie. Dzięki wszystkim za spotkanie a szczególnie Robertowi za żaróweczkę. Zupełnie inna jazda :szeroki_usmiech dzięki
    A miał być Charger '71
  • kaczi44
    Classic
    • 2008
    • 13

Proszę o poradę!

Witam Was serdecznie

Proszę o poradę,

A mianowicie mam możliwość kupienia od znajomego z pewnej ręki Skode Octavie I 1.9TDI 90KM z 2004r w bardzo dobrej cenie tylko, że ma przejechane troszkę ponad 200.000, chyba 220.000 km. Czy to jest niski przebieg jak na ten silnik? Czy opłaca się kupować to auto z takim przebiegiem?

Dodam, że znam całą historie tego auta wiem, że to oryginalny przebieg i nigdy nie był bity, był serwisowany w ASO i ma oryginalną książkę serwisową i oczywiście był kupiony w Polsce znajomy jest pierwszym właścicielem! Tylko troszkę zraża mnie ten przebieg

Wiem, że jest to najlepszy silnik VW ten 1.9 TDI.

Komentarz

• Janinho
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 390
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez kaczi44
      Dodam, że znam całą historie tego auta wiem, że to oryginalny przebieg i nigdy nie był bity, był serwisowany w ASO i ma oryginalną książkę serwisową i oczywiście był kupiony w Polsce znajomy jest pierwszym właścicielem!
      jeżeli to wszystko prawda to nie ma za bardzo się co przejmować przebiegiem
      >>>Moja Octavka<<<

Komentarz

• jlupino
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 362

Sam przebieg to nie jest jeszcze problem dla tego silnika.Gorzej natomiast moze bys z elementami zawieszenia(łożyska,przeguby),osprzetu elektrycznego (rozrusznik,alternator).Jezeli wiesz co było wymieniane,to mozesz sie spodziewac co jeszcze ewentualnie może w najbliższej przyszłości być do wymiany.Chociaż śmiem twierdzić ,ze do 300kkm powinna pośmigać bez wiekszych problemów.Pojedź do stacji kontroli na szarpak co coś wiecej sie dowiesz.
        Jaro

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Ale czy auto ma przejechane 120 czy 220kkm to jest taka sama kupa w zawieszeniu - nie czarujmy sie. Zrobienie zawieszenia to koszt ok 1000-1300zl. Rozrusznik, alternator to tez nie sa kwoty zabijajace.

Byl robiony rozrzad przy 180kkm?? Bo jak nie to wlasnie nadchodzi czas na zmiane.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• kaczi44
            Classic
            • 2008
            • 13

Tak rozrząd był niedawno wymieniany

Komentarz

• magart
              Ambiente
              • 2008
              • 146

Moim zdaniem możesz śmiało kupować.
              A jak się zdecydujesz na innego z mniejszym przebiegiem to może okazać się, że przebieg mniejszy masz tylko na liczniku :twisted:

Ja sam kupowałem z pełną świadomością że ma 260kkm bo sprawdzałem razem z właścicielem przed kupnem (na liczniku było 125kkm :P )
              Zresztą czasem lepiej jak więcej jeździ niż więcej stoi, zwłaszcza TDI.
              Ja sam mam na razie więcej problemów z różnymi innymi pierdołami, które się nazbierały u poprzednich właścicieli/(handlarzy?) i aż ręce opadają jakie ludzie mogą mieć pomysły :shock: .

Ciebie to może ominąć, bo ponoć znasz historię - to jest baaardzo duży plus

P.S.
              Tak przy okazji - nie lubię jak ktoś tak ogólnie tytułuje post, bo nic nie wiadomo co się znajduje w środku.
              a jednak GOLF...

www.magaczewski.pl

Komentarz

Pracuję...